ADHD

ADHD, או בקיצור הפרעת קשב, היא תופעה מאוד מוכרת בימינו. ילדים רבים מאובחנים על הרצף של ההפרעה, ואצל רבים מהם ניכרים קשיים הנובעים מן ההפרעה בתחום הלימודי, החברתי ואף במקומות העבודה, כמבוגרים. עובדות אלה הופכות את הפרעת הקשב להפרעה שמצריכה טיפול רגשי, לא רק תרופתי.

ADHD (הפרעת קשב, ריכוז ואימפולסיביות) היא תופעה נוירו-ביולוגית המופיעה אצל כ-7%-10% מהאוכלוסייה, מתגלה, על פי רוב, בשנות הילדות המוקדמות ומפריעה לסובל ממנה להיות מרוכז בנושא ובמקום בו הוא אמור להיות מרוכז. לילד קשה לעקוב אחר דברי המורה, לנער קשה ללמוד לבגרויות, למבוגר קשה להתרכז בעבודתו ולכל אחד מהם אף ייתכן כי קשה לצלוח מפגשים חברתיים בהם יש צורך לעקוב אחר שיחה או משחק.

עצם האבחון וההגדרה של הפרעת הקשב, מציב את הילד/המבוגר בעמדה טיפולית, שונה, העלולה להשפיע על מעמדו ועל מצבו החברתי והרגשי.
במקרים כאלה, מומלץ להגיע לטיפול רגשי, הנותן מענה לקונפליקטים הפנימיים הנובעים מאותה תחושת "אחרות" ומתחושת חוסר המסוגלות המשפיעה על הדימוי העצמי.
בנוסף, המעגל הסובב את הילד / המבוגר הסובל מהפרעת קשב, מושפע אף הוא בצורך להתאים את תנאי הסביבה ליכולות של הילד/המבוגר.
גם במקרים אלו מוטב להגיע לטיפול על מנת להבין לאשורה את ההפרעה ולהתמודד באופן מיטבי עם השלכותיה.

מתי צריך להגיע לטיפול במקרים של הפרעת קשב?

יש מקרים בהם הילד/המבוגר הסובל מן ההפרעה מקבל טיפול תרופתי מאוזן וחי את חייו באופן מיטבי.
במקרים אחרים, לא מעטים, הטיפול התרופתי אינו מספק מענה כולל, ונוצרת השפעה על מעגלים שונים בחיים – משפחה, חברה, ביטחון עצמי ועוד. במקרים כאלה נדרש טיפול המתמקד בעולמו הרגשי של הסובל מהפרעת הקשב ו/או בעולמם הרגשי של בני משפחתו הקרובים.

איך מטפלים באנשים הסובלים מהפרעת קשב?

בין אם הסובל מההפרעה מטופל בטיפול תרופתי ובין אם לאו, גישת הטיפול שלי בהפרעת קשב מבוססת על שילוב בין עקרונות הטיפול הדינמי (שיחות המאפשרות להבין את הדינמיקה של הכוחות הפועלים באישיותו של האדם), טיפול ה-CBT (חתירה לשינוי בתפיסות ובדרכי ההתנהגות) וגישות הפסיכולוגיה החיובית (זיהוי החוזקות של המטופל ושימוש בהן) והפסיכולוגיה ההתייחסותית (המדגישה את תפקיד מערכות היחסים בנפש האדם).
בטיפול בילדים, נעשה שימוש במשחק (Play Therapy) ונערכת הדרכת הורים.

אם אתה או ילדך סובלים מ-ADHD, אני מזמינה אתכם להגיע לטיפול כדי למנוע ולטפל בהשלכות של ההפרעה על הדימוי העצמי, על מערכות היחסים, על התפקוד המשפחתי, החברתי והתעסוקתי.

דילוג לתוכן