גיל המעבר

גיל המעבר, אצל נשים וגברים כאחד, מהווה תקופה של שינויים פיזיים ורגשיים, המשפיעים זה על זה. ירידה בחשק המיני, שינויים במצב הרוח, נטייה לדיכאון, חרדה מפני העתיד, ירידה בכושר הריכוז, נדודי שינה ועוד, גורמים לנו לחששות ופחדים המשפיעים על התנהגותנו.

נהוג לייחס את "תופעות גיל המעבר" לנשים בלבד, בשל אובדן כושר הפוריות המשפיע על רמות ההורמונים בגופן, אולם בעשורים האחרונים אנו עדים לתופעות "גיל המעבר" גם אצל גברים בגיל זה.
בגיל המעבר, חלק גדול ממאפייני החיים המוכרים משתנים – המרדף אחר הקריירה, עומס הטיפול במשפחה, כמות ואיכות הזמן הפנוי, המצב הכלכלי, וכמובן השינויים הפיזיים שעוברים על גופנו.
במקרים רבים עלינו "לחשב מסלול מחדש", אך חלקנו מתקשים במציאת המסלול הזה באופן חיובי וחיוני.
במקרים של הפרעות רגשיות שעולות בגיל המעבר, כמו נטייה לתחושות שליליות (כעס, חרדה, דיכאון) או נטייה לבלבול וירידה בתחושת הערך העצמי, מומלץ מאד להגיע לטיפול כדי לחוות את שנות המעבר באופן חיובי ומיטבי.

מה עלול לקרות לנו בגיל המעבר?

  • ירידה חדה בחשק המיני
  • חרדה מן העתיד ואף מן המוות
  • נטייה לדיכאון ולכעס כלפי עצמי או הסביבה
  • שינויים לא מוכרים במצב הרוח
  • ירידה ביכולות פיזיות וקוגניטיביות
  • אי שקט
  • מתח
  • בלבול

לכל התופעות הללו יש השלכה ישירה על הדימוי העצמי שלנו, על החיים הזוגיים והחברתיים שלנו, ועל התפקוד היומיומי בעבודה, במשפחה ובקהילה.

איך מטפלים בתופעות רגשיות של גיל המעבר?

מעבר לטיפול הרפואי – הורמונלי המוצע לנשים וגברים בגילאי המעבר, אני מציעה טיפול המשלב בין עקרונות הטיפול הדינמי (שיחות המאפשרות להבין את הדינמיקה של הכוחות הפועלים באישיותו של האדם), טיפול ה-CBT (חתירה לשינוי בתפיסות ובדרכי ההתנהגות) וגישות הפסיכולוגיה החיובית (זיהוי החוזקות של המטופל ושימוש בהן) והפסיכולוגיה ההתייחסותית (המדגישה את תפקיד מערכות היחסים בנפש האדם).
בכל טיפול, מידת התערבותי כמטפלת שונה, ואני מתאימה את השילוב האפקטיבי ביותר למטופל היושב מולי ולצרכים שלו.

בין אם את/ה גבר או אישה – במידה בה אתה חש כי מאפייני גיל המעבר גורמים לך לתחושות שליליות, אני מזמינה אותך להגיע לטיפול כדי למנוע את ההשלכות על התפקוד היומיומי, בשלב הראשון, וכדי להחזיר לחייך את החיוניות והחיוביות כבר בתוך מספר מפגשים.

דילוג לתוכן