החל מהרגע בו אדם עומד ברשות עצמו, הוא עשוי לגלות את עצמו, טפח אחר טפח, תוך כדי התמודדות עם כל מה שהחיים הבוגרים מזמנים לו. לעתים משהו בתהליך הזה מרגיש "תקוע", והאדם הבוגר מוצא את עצמו חרד, מתוסכל, אינו מוצא משמעות בחייו וחסר יכולת לשנות את התנהגותו בעצמו.
חיינו הבוגרים מורכבים, על פי רוב, ממספר תקופות מעצבות – חיי רווקות, תקופות לימודים, הקמת משפחה, בניית קריירה, התמודדות עם גידול ילדים, התמודדות עם פריחת הילדים מהקן המשפחתי ועוד. כל תקופה כזאת טומנת בחובה אינספור מצבים בהם אנו נדרשים להתמודד עם "החיים" ועם התפיסות והאמונות שלנו.
במקרים רבים במהלך החיים הבוגרים, אנו נקלעים למצבים בהם אנו חשים חסרי אונים – חרדים מהעתיד לקרות, לא יודעים כיצד לעצור התנהגות שסיגלנו לעצמנו בעבר, חשים תקועים במקום לאורך זמן וכיוצא בזה.
במקרים כאלה, מומלץ מאוד להגיע לטיפול בו ניתן להכיר אמונות חדשות, לאמץ דפוסי פעולה חדשים, להשתחרר ממעצורים ולשוב לחוש חיוניים, לעצמנו ולסביבה.
מתי כדאי להגיע לטיפול?
- כאשר יש שינוי חד במצב הרוח ותקופות אפלות מתמשכות (דיכאון, לחץ, חרדה, עצבנות וכדומה)
- כאשר יש בעיה מובחנת בתחום מסוים, אותה אינכם מצליחים לפתור לבד (בניית זוגיות, הפרעות אכילה, הפרעות שינה וכדומה)
- כאשר מערכת היחסים עם הקרובים לכם עולה על שרטון
- כאשר יש לכם תחושה שמשהו "תוקע" את מהלך חייכם ואינכם מצליחים להשתחרר ממנו ולהתקדם
- כאשר חלה ירידה בביטחון העצמי שלכם ו/או ביכולת היומיומית שלכם לתפקד
- כאשר אתם חשים תחושת מחנק מתמשכת ואינכם יודעים לזהות את הסיבה לה
איך מתבצע טיפול במבוגרים?
גישת הטיפול שלי מבוססת על שילוב בין עקרונות הטיפול הדינמי (שיחות המאפשרות להבין את הדינמיקה של הכוחות הפועלים באישיותו של האדם), טיפול ה-CBT (טיפול קצר מועד החותר לשינוי בתפיסות ובדרכי ההתנהגות), גישת הפסיכולוגיה החיובית (זיהוי החוזקות של המטופל ושימוש בהן) וגישת הפסיכולוגיה ההתייחסותית (המדגישה את תפקיד מערכות היחסים בנפש האדם).
בכל טיפול, מידת התערבותי כמטפלת שונה, ואני מתאימה את השילוב האפקטיבי ביותר למטופל היושב מולי ולצרכים שלו.
אם אתם מרגישים איזה שהוא קושי או מצוקה בחייכם, אני מזמינה אתכם להגיע לטיפול כדי למנוע את הידרדרות המצב וכדי לסייע לכם להשיב לעצמכם את החיוניות לחייכם, כבר בתוך מספר מפגשים.